Naisten Asiat


Naisten Asialla

pureutuu fysioterapeuttisesta näkökulmasta naisten tuki- ja liikuntaelinongelmiin teini-iästä aikuisuuteen, raskausaikaan sekä synnytyksen jälkeisiin elämäntilanteisiin, myös niihin arkoihin ja vaiettuihin vaivoihin.
Saat neuvoja ja lisätietoa sekä toivottavasti motivaatiota hoidattaa itseäsi myös fysioterapeuttisin keinoin – Aito Otteen vastaanotolla aina 100%.sen luottamuksellisesti rauhallisessa hoitoympäristössä :)

Rohkeasti tuulta päin upeat naiset!

Facebook: AitoOte@AitoOte.perinnehoitola

Instagram: aito_ote

naistenasialla


ÄLÄ KESTÄ – VAAN LIEVITÄ

Aloitetaan lyhyesti stressin vaikutuksella kehoon – ja miten sitä helpotetaan fysioterapeuttisin keinoin?

Stressi lisää kehossamme myofaskiaalisia kipuja. Se lisää kipuaistimusta ja herkistää lihaksia/lihaskalvoja voimakkaamman kivun kokemiseen. Usein hengitys tiheentyy, ja olo koetaan väsyneeksi – olo ei ole kaikista välkyin. Ylihengittäminen herkistää trigger- eli kipupisteiden kehittymiseen. Huono hengitys altistaa lantionpohjan ongelmille, selkäkivulle ja toisille aiheuttaa mm. Päänsärkyä, hampaiden yhteen puremista ja unettomuutta, raajojen pistelyä ja puutumista, huimausta, lihasheikkoutta ja lihasnykimistä, sydämen tykytystä ja rintakipuja, kalpeaa ja viileää ihoa, kömpelö olo ja väsymys – puhumattakaan kireästä pinnasta ja mahdollisesti verenpaineen noususta.

Seuraavassa postauksessa löydät apua myös PMS-oireisiin liittyvissä hormonaalisissa myllerryksissä ja kipuoireissa.

Stressin lievitys fysioterapeuttisin keinoin: Rentoutus- , hengitys – ja ryhtiharjoitukset, manuaalinen käsittely, kuten hieronta ja triggerhoidot sekä passiiviset hoidot, kuten venyttely. Kotihoidon ohjaus ja motivoiminen stressiä lievättävään omatoimiseen liikkumiseen.

Ihonpinta on herkimmin yhteydessä parasympaattiseen hermostoon ja sisäelimiin, jolloin tirggerpistekäsittelyn jälkeen kipu lievittyy ja sisäelin toiminta helpottuu.
img_0099