Vartalo- ja kasvohoidot


TURVE

Ihottumiin, haavaumiin, psoriasikseen, atoopikolle, reumasairauksiin, tulehduksiin, selluliittiin, lihaskipuihin, hormonaalisiin vaivoihin. Turve puhdistaa, rentouttaa, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Hoitava turve on tutkittu tuote mm. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, että se sisältää esim. huminiaineita, jotka poistavat reumaa aiheuttavaa entsyymiä nivelistä. Turpeen terapeuttinen vaikutus perustuu siinä oleviin biologisesti aktiivisten aineiden tehoon, turpeen antibakteeriseen vaikutukseen ja hoidon korkeaan lämpötilaan.Turve on 100% luonnontuote, jonka ei ole todettu aiheuttavan allergiaa!
turvetuotteita löytyy useita myös kotisaunaan: etenkin iho kannattaa pestä suomalaisella turvepalasaippualla sen kosteuttavan ominaisuuden vuoksi

Lisätietoja turpeesta: http://www.yrityskotisivut.fi/polar-health-oy-nt16/turvehoito/turvehoitojen-vaikutukset

SAVI

Savi sisältää runsaasti kivennäisaineita- ja mineraaleja, joita keho tarvitsee moniin toimintoihin ja mm. vitamiinien imeytymiseen. Vähentää lihasjännityksiä ja särkyjä, poistaa kuona-aineita ja tulehduksia, hoitaa myös neurologisia vaivoja ja puhdistaa hiuksista ja ihosta kemikaaleja.

Lisätietoja savesta:
http://www.delleco.fi/argital-savituotteet/hienorakeinen-vihrea-savi/

Mitä hyvää luontaisesta ihon hoidosta?

Molemmat turve ja savi ovat erityisen hyviä puhdistamaan mm. Kortisonijäämiä ihosta, kaupan deodoranttien kemikaaleja kainaloista ja hoitamaan hiuspohjaa.

Savihoidon jälkeen iho kosteutetaan luonnollisella hengittävällä öljyllä, kuten auringonkukkaöljy, kookosöljy, kaakaovoi tai muu luontainen voide, joka sisältää mielellään mehiläisvahaa ja hunajaa. Mehiläisvaha ja hunaja kosteuttavat ja ovat antibioottisia – ne myös muodostavat iholle suojaavan kalvon, jolloin voiteen hoitavat aineet pääsevät varmasti imeytymään ihoon.
Voiteita on todella helppo valmistaa myös itse!

Turvehoidon jälkeen odotetaan ihon kosteutusta n. 1-2h ajan, koska pienen pienet turvehippuset ihossa hoitavat vielä turvesaunan jälkeen lempeästi.

Molemmat tuotteet poistavat kutinaa heti – savi on itsessään jo pesevä sekä kuoriva, turpeen sekaan yleensä laitetaan ihoa hoitavaa ja antibioottista hunajaa sekä emäksistä terapeuttista suolaa.

Iho on syytä pestä pesukintaalla tai pesusienellä ja kuoria tai kuivaharjata ennen hoitoa.
Kuiva hilseilevä iho sisältää paljon bakteereja ja viruksia, jotka pitävät yllä tulehduksia ja aiheuttavat lisää kuivaa ihoa. Tämän vuoksi iho tulee kuoria kevyesti ennen yhtäkään voiteen laittoa.

Rakkaudella, Aito Ote, Ulla Tapaninen – luontaisesti saunassa ihoa ja kehoa hoitaen <3

Vartalo- ja kasvohoidossa käytetään luonnonmukaisesti valmistettuja ihonhoitotuotteita.

Ilmoitathan allergioistasi, se helpottaa hoidon suunnittelua! Hoidot sisältävät mm. luonnonjugurttia, yrttejä, viinirypäleitä, elämänsuolaa, luomu intiaanisokeria, kookos-sokeria (sopii diabeetikolle), raakasuklaata, erilaisia luonnonöljyjä ja muita luonnontuotteita, kuten tyrni ja ruusu. Psoriaatikolle ja rikkinäiselle iholle voidaan suunnitella oma hoitonsa.

Kookosöljy: sisältää mm. lauriinihappoa, joka tehoaa sieni- ja hiivatulehduksiin, ihonhoidossa hoitaa ihottumia, ryppyjä, psoriasista, suojaa ihoa.
Hunaja: sisältää erilaisia sokereita, hivenaineita, vitamiineja ja mehiläisten tuottamia entsyymejä. Hoitaa huonoa ihoa, estäen bakteerien leviämisen ja tuhoaa niitä. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Sopiva aknen ja psoriasiksen hoitoon.
Kaakaovoi: sisältää antioksidantteja ja polyfenoleita, hoitaa ja ravitsee sekä nuorentaa ihoa.
Pakuri: voimakkaasti antioksidanttinen, sisältäää vitamiineja ja hivenaineita sekä kivennäisaineita, jotka ravitsevat ja eheyttävät ihoa.
Tummarypäle: tumman rypäleen resveratroli säilyttää ihoa nuorekkaana, lisää ihon hohtoa ja vahvuutta.
Elämänsuola: emäksinen suola, joka puhdistaa ihoa ja elimistöä happamoittavista kuona-aineista. Tällaisia ihoa happamoittavia aineita kertyy ajan kuluessa ihon kuolleisiin ja kuoleviin solukerroksiin. ElämänSuola auttaa ihosieniin ja mikrobeihin. Elvyttää ihon luonnollista kosteustasapainoa ja säilyttää sitä.
Luonnonjugurtti: hoitaa ihoa ja pehmentää, voimakkaasti antibioottinen ja auttaa ihon erilaisiin bakteerikantoihin.
Ruusu: ruusu sopii erityisesti couperosan ja punoittavan ihon hoitoon. Ruusu on myös syvärentouttava.
Punasavi: punasavi hoitaa, kosteuttaa, virkistää ja puhdistaa nimenomaan akneihoa. Käytetään Ruususen rentoutus hoidossa ja halutessa muissakin kasvohoidoissa.