Skip to content

Raskausajan pahoinvointi

Kategoriat: Raskaus
Toivelista Jaa
Aloita kurssi
Kurssin linkki
Jaa somessa

Kurssisisältö

Verkkovalmennus raskausajan pahoinvointiin. Kurssi sisältää 4 erilaista joogan ja fysioterapian ohjelmaa (mm. lantiota rentouttavat liikeharjoitteet ja ryhti raskausaikana), jotka voivat lievittää raskausajan pahoinvoinnin ja närästyksen oireita sekä artikkelit kätilöltä ja raskausajan liikunnan suositukset. Harjoitteet sopivat raskauden ensimmäisen kolmannekseen toteutettavaksi. Verkkovalmennus on käytössäsi 9kk ajan, joten voit hyödyntää näitä myös loppuraskaudesta. Valmennuksen ovat suunnitelleet äitiysfysioterapeutti/raskausajan joogaohjaaja Ulla Tapaninen (Aito Ote) sekä kätilö – vyöhyketerapeutti Niina Tapio (Oiva Keho).

Raskausajan pahoinvointi alkaa yleensä viikoilta 2-6 lähtien ja kestää viikoille 12-16, yksilöllisiä poikkeavuuksia oireiluissa on kuitenkin valtavasti – toisilla pahoinvointi on hyvin lievää, toisilla se kestää koko raskauden ajan. Osa raskaanaolevista kokee pahoinvointia loppuraskaudesta.

Lievää pahoinvointia kokee lähes 90% raskaana olevista.

Jos koet voimakasta pahoinvointia, joka estää arjessa normaalia toimintaa, oksentelua esiintyy useita kertoja päivässä, painosi putoaa yli5% lähtöpainosta ja kärsit voimakkaasta ummetuksesta vaihdellen närästyksestä pahoinvointiin on syytä keskustella asiasta lääkärin kanssa ennen tämän verkkokurssin harjoittelun aloittamista. 

Näytä lisää

Kurssin aiheet

VIIKKO1

  • Ohjeet, facebook-ryhmä, vastuuvapautus
  • Tunti 1
    06:42
  • ARTIKKELI 1: Raskausajan pahoinvointi
  • ARTIKKELI 2: pahoinvointi ranneke ja akupunktio
  • KÄTILÖN ARTIKKELI: Raskausajan pahoinvointi, pahoinvointiranneke, ruokailu

VIIKKO2

VIIKKO3

VIIKKO4

Tutkimustiedot ja lähteet