Skip to content

Klassinen hieronta

Eheyttävää hoitoa kehollesi

Hieronta hoitotapahtumana räätälöidään yksilöllisesti hoidettavan tarpeen mukaisesti. Ensimmäiseksi hoitokäynniksi suositellaan 60 min hoitoaikaa. Hieronnassa käytetään erilaisia otteita (mm. sivelyitä, pusertelua, hankausta, täristystä, taputusta, venyttäviä otteita) vaivan ja tarpeen mukaisesti. Eri otteet vaikuttavat lihakseen ja kehoon erillä tavoin, esim. aineenvaihdunnan tehostumiseen, lihasjännitysten laukeamiseen, kipuun ja kudosten uusiutumiseen.

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoiva hieronta on tehokasta liikehoitoa selkärangalle, nivelille, nikamille ja lihaksille. Liikehoito on rauhallista, venyttävää hoitoa, jossa hyödynnetään nivelten luonnollista liikerataa ilman äkillisiä painalluksia tai napsautuksia. Tällä tekniikalla voidaan hoitaa koko kehon niveliä lempeästi. Hoito aloitetaan alkututkimisella, jossa selvitetään vaivan tyyppi, sen alkuperä ja oireilu erilaisin liiketestein, jonka jälkeen keho hoidetaan hieronnalla ja näin päästään turvallisesti käsittelemään nivelalueita mobilisoivalla hieronnalla.

Tyypillisimpiä kohteita kehossa ovat esim. olkapäät, kyynärpää, selkäranka, niska ja lantio, joissa erilaiset liikerajoitteet tai lukkotilanteet voivat aiheuttaa kipua tai heijasteoireita (kuten esim. iskias, jäätynyt olkapää, tenniskyynärpää, lukon tunne rangassa jne.).

Mobilisoiva hieronta vapauttaa nivelten alueelta painetta ja normalisoi niiden liikeratoja. Hetkellisesti myös aineenvaihdunta ja verenkierto vilkastuvat, ja näin ollen myös paranemisprosessi nopeutuu. Särky- ja kiputilat helpottuvat vaivasta riippuen joko hetkellisesti tai pysyvästi.

Klassisen hieronnan hyödyt:

Vaikka hierontaa tehdään hoidettavan pehmytkudoksille, on sillä kokonaisvaltainen vaikutus, jossa hierojan kosketus, fyysinen hoitaminen ja hierojan aito läsnäolo vaikuttavat lopputulokseen. Klassinen hieronta on parhaimmillaan tehokasta hoitoa jännittyneille kehon osille, mutta sitä voidaan tarvittaessa toteuttaa myös rentouttavana hierontana. Stressiä lievittävät ja kevyet hieronnat voidaan toteuttaa tuoksullisilla hierontaöljyillä, jossa hoidon lopuksi pääset nautiskelemaan rentouttavasta päähieronnasta. Kysy lisää!

Hierontahoidot sisältävät myös fysioterapiaosaamiseni ja hoitoon voidaan yhdistää akupunktio.

Hieronta rauhoittaa, mutta myös virkistää!