Skip to content

Vauvahieronta ja koliikkivauvan vyöyketerapia

Koko perheen hyvinvointiin

OULU: Kätilö & vyöhyketerapeutti Niina Tapio,  Gynekon talo, os. Koulukatu 41.

Nettisivut: https://oivakehooulu.fi – Oiva Keho. p. 050 5707167 

HAUKIPUDAS: Refleksologi, EFT-hoitaja, Kirsi Marika Koivukangas, Saarikankaantie 15, 90840 Haukipudas  kirsi.koivukangas@boji.fi, p. 045 6509540 

“Vyöhyketerapiaa suositellaan kaikille vastasyntyneille. Vyöhyketerapia on turvallista ja hellävaraista vauvojen sekä lasten koko kehon hoitoa. Yleisiä vauvojen ja lasten vaivoja, joita voidaan hoitaa vyöhyketerapialla on koliikki, itkuisuus, refluksivaivat, allergiat, vatsavaivat, ummetus, kehon jännitykset ja jäykkyydet, korvatulehdukset, astma, ylivilkkaus, levottomuus sekä erityisherkät lapset.”  – Niina

Vauvahieronta on upea ja lempeä tapa tutustua vauvaan sekä luoda tärkeä suhde koskettamisen voimalla. Vaikkakin vauvallasi ei olisi koliikin oireita, on hieronta ja vyöhyketerapia pienokaiselle tukena kasvuun maailmaan saapumisen jälkeen. Vauvan käsittelyn voi aloittaa n. 2 viikon iässä. Yleensä koliikki ilmenee alle 3-viikkoisella vauvalla.

Koko kehon vyöhyketerapeuttisella käsittelyllä saadaan usein tehokasta apua koliikkivauvan hoitoon. Vauvalla voi esiintyä voimakkaita kipu- ja itkukohtauksia, ummetusta, löysää ulostetta, ilmavaivoja, vatsanväänteitä (turvonnut vatsa) ja runsaampaa pulauttelua (refluksi). Myös liian lyhyt syöttöväli ja heikentynyt uni (unirytmi) voi ylläpitää koliikin oireita tai tuottaa vauvalle hankalaa oloa.

Ennen ohjausta

Ennen ohjausta tulisi varmistaa, että vauva on syönyt n. 30 minuuttia ennen hierontaa, jotta hierontaa voidaan harjoitella. Yksilöohjaukseen varataan aikaa 60 min.

Ota vauvalle mukaan harsoja, vaihtovaippa, vaipanvaihtoalustaa ja oma lelu jne. Vauvaa usein syötetään tarvittaessa, joten jos et imetä ota mukaasi korviketta. Halutessaan pieneen pulloon keitettyä vettä. Vauvalla on usein kova jano tai nälkä hoidon jälkeen.

Yleisesti vauva- ja lasten hieronnan hyödyistä ja eduista: